Jak powstaje nasza pizza
Pizza Pany to miejsce, gdzie nieformalny klimat i jakość produktu idą ze sobą w parze. Mamy świetny produkt, z którego jesteśmy dumni i ekipę, która jest tego świadoma.
Nasz lokal czerpie z bogactwa i różnorodności wciąż zmieniającego się Nadodrza, będąc jednocześnie mini platformą promieniującą energią na najbliższą okolicę.
Tolerancja, luz, dobra atmosfera i bezkompromisowa jakość naszej pizzy to najważniejsze dla nas wartości.
![Pizza doprawiona oliwą, pizzeria Pizza Pany Pizza polewana oliwą z oliwek](/images/jak-powstaje-nasza-pizza/pizza-polewana-oliwa.jpg)
![Menu Pizza Wrocław logo pizza pany](/images/strona-glowna/logo.png)
Najwyższej jakości
Nasze ciasto wypiekamy z najlepszej jakości włoskiej mąki do pizzy, stosujemy najwyższej jakości składniki - świeże i dojrzałe warzywa, naturalne przyprawy, bez ściemy.
Na życzenie każdą pizzę wypieczemy z serem wegańskim.
![](/./images/jak-powstaje-nasza-pizza/czerwona-cebula.png)
![](/./images/jak-powstaje-nasza-pizza/szpinak.png)
![](/./images/jak-powstaje-nasza-pizza/pomidory.png)
![](/./images/jak-powstaje-nasza-pizza/pieczarka.png)
![](/./images/jak-powstaje-nasza-pizza/pieczarka_2.png)
![](/./images/jak-powstaje-nasza-pizza/oliwa-z-oliwek.png)
![](/./images/jak-powstaje-nasza-pizza/maka.png)
![](/./images/jak-powstaje-nasza-pizza/polowa-pizzy.png)
![Zdjęcie przedstawiające ciasto przed obróbką](/./images/jak-powstaje-nasza-pizza/kulka-ciasta.png)
![Zdjęcie przedstawiające uformowane ciasto](/./images/jak-powstaje-nasza-pizza/uformowany-placek.png)
![Zdjęcie przedstawiające ciasto z rozłożonym sosem pomidorowym](/./images/jak-powstaje-nasza-pizza/ciasto-z-sosem-pomidorowym.png)
![Zdjęcie przedstawiające ciasto z rozłożonym szpinakiem](/./images/jak-powstaje-nasza-pizza/pizza-ze-szpinakiem-surowa.png)
![Zdjęcie przedstawiające ciasto z rozłożonymi składnikami](/./images/jak-powstaje-nasza-pizza/ciasto-ze-skladnikami.png)
![Zdjęcie przedstawiające ciasto z rozłożonymi składnikami i serem](/./images/jak-powstaje-nasza-pizza/pizza-po-wyjeciu-z-pieca.png)
![Zdjęcie przedstawiające pizze po wyjęciu z pieca](/./images/jak-powstaje-nasza-pizza/pizza-z-serem.png)
![Zdjęcie przedstawiające pizze po wyjęciu z pieca posypaną świeżą bazylią](/./images/jak-powstaje-nasza-pizza/pizza-ze-swieza-bazylia.png)
![Zdjęcie przedstawiające gotową pizzę](/./images/jak-powstaje-nasza-pizza/gotowa-pizza.png)
Kulkowanie
Na początku była kulka… Oderwana z wyrośniętej góry ciasta, skrzętnie zważona i zrolowana. W takiej formie trafia do kuwety i wraz z setkami podobnych sobie leżakuje w chłodni ok 24h
Rozkręcanie i formowanie
A to kulka po liftingu. Delikatnie masowana, kilkukrotnie podrzucona i napowietrzona, trafia na blat i przybiera kształt placka.
S.O.S
Placek i sos - z włoskich pomidorów, ze szczyptą soli, pieprzu i bazylii - daje nam podstawę do każdej, no prawie każdej pizzy.
Budowanie bazy
Młode i świeże liście szpinaku skąpane w bazyliowym pesto. ROBI SIĘ CIEKAWIE.
Do akcji wkracza mozzarella i reszta
Kulka delikatnej mozzarelli, pomidorki koktajlowe, czas podkręcić temperaturę.
Wypiekanie
Oto nasza bohaterka po krótkiej wizycie w piecu rozgrzanym do temp. ok. 350 stopni. Wyrośnięte ranty i chlebowa struktura ciasta to znaki rozpoznawcze włoskiej pizzy w wydaniu klasycznym.
Wykończeniówka
Śmietankowy ser kozi, czerwona cebula i jeszcze trochę pomidorów...
Podano do stołu
Di capra z pomidorkami koktajlowymi w pełnej krasie
Enjoy!
Jedna z bardziej wytwornych propozycji w naszej karcie. Jedna z bardziej wytwornych propozycji w naszej karcie. Kolorowa i wytrawna, dobrze prezentuje się na zdjęciach nawet przy dużym zbliżeniu :)
Podzielona na 6 kawałków ląduje na stole i czeka na swe przeznaczenie. Smacznego!
![Zdjęcie przedstawiające gotową pizzę](/./images/jak-powstaje-nasza-pizza/gotowa-pizza.png)